Sajtos hagymaleves hozzávalók:

1 póréhagyma

2-3 fej vöröshagyma

2 cikk fokhagyma

vaj vagy olívaolaj

2 babérlevél

1 teáskanál liszt

tejföl

só, bors

őrölt szerecsen dió

reszelt sajt (füstölt és trappista)

barna kenyér

Sajtos hagymaleves elkészítése:

A vöröshagymát félbevágom, szép vékonyra szeletelem. A póréhagymát is vékonyra vágom.

Kevés olajon vagy vajon üvegesre dinsztelem kevés sóval fedő alatt. Ha kész, felengedem vízzel, beleteszem a babérlevelet, kb. 20 percig főzöm.

Világos vajas rántást készítek, kevés vízzel felengedem, és a leveshez öntöm. Tejfölt, őrölt szerecsendiót, borsot, és ízlés szerint még sót teszek bele, és kb. még 10 percig főzöm.

Mikor megfőtt, a kétféle reszelt sajtot belekeverem, de már nem főzöm tovább.

A barna kenyérből szép kis szeleteket vágok, megpirítom, az egyik oldalára sajtot olvasztok.

A forró levest tányérba szedjük és a sajtos pirítóssal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc