Sajtos hagymaleves hozzávalók:
1 póréhagyma
2-3 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
vaj vagy olívaolaj
2 babérlevél
1 teáskanál liszt
tejföl
só, bors
őrölt szerecsen dió
reszelt sajt (füstölt és trappista)
barna kenyér
Sajtos hagymaleves elkészítése:
A vöröshagymát félbevágom, szép vékonyra szeletelem. A póréhagymát is vékonyra vágom.
Kevés olajon vagy vajon üvegesre dinsztelem kevés sóval fedő alatt. Ha kész, felengedem vízzel, beleteszem a babérlevelet, kb. 20 percig főzöm.
Világos vajas rántást készítek, kevés vízzel felengedem, és a leveshez öntöm. Tejfölt, őrölt szerecsendiót, borsot, és ízlés szerint még sót teszek bele, és kb. még 10 percig főzöm.
Mikor megfőtt, a kétféle reszelt sajtot belekeverem, de már nem főzöm tovább.
A barna kenyérből szép kis szeleteket vágok, megpirítom, az egyik oldalára sajtot olvasztok.
A forró levest tányérba szedjük és a sajtos pirítóssal tálaljuk.
0 hozzászólás