Sajtos, húsos palacsinta hozzávalók:

A palacsintához:

2 db tojás

500 g liszt

1/2 liter sör

olaj

 

A töltelékhez:

500 g darált hús

2 db kisebb hagyma

1 db sárgarépa

2 kötés fokhagyma

300 ml paradicsomlé

2 db tojás

250 g zsemlemorzsa

só, bors, petrezselyem

néhány salátalevél

500 g sajt

5 db paradicsom

Sajtos, húsos palacsinta elkészítése:

A palacsintatészta elkészítésével kezdjük: Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, az olajat, a lisztet, jól elkeverjük, majd sörrel felhígítjuk, és megsütjük a palacsintákat.

Az apróra vágott hagymát, a sárgarépát és egy kevés fokhagymát egy edényben megpirítunk, majd hozzáadjuk a darált húst és a paradicsomlét, majd addig főzzük, amíg a víz elpárolog.

Előbb hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük a húst: ízlés szerit sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy tojást, egy kevés zsemlemorzsát és zöldfűszert.

Minden palacsintába egy salátalevelet teszünk, ebbe helyezzük a tölteléket, ezután felgöngyölítjük a palacsintákat.

Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, és beletesszük a palacsintákat.

Készítünk egy, a palacsinta tésztához hasonló keveréket, hozzáadjuk a sajtot és a tejfölt.

A palacsintákra helyezünk néhány szelet paradicsomot, majd ráöntjük a sajtos keveréket, és az egészet megsütjük.

Zöldfűszerrel díszítjük, és szeletelve tálaljuk.

A receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc