Sajtos kelbimbó hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
1 tojás
10-12 dkg liszt
2 dl tej
5 dkg reszelt trappista sajt
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 teáskanál só
olaj a sütéshez
Sajtos kelbimbó elkészítése:
A kelbimbók külső, fonnyadt levélkéit leszedegetjük. Megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük, és nedvszívó papíron szétterítjük, hogy hamar leszáradhasson.
A „mártótésztához” a tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet és az olajat, majd habverővel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzákeverjük a megtisztított, lereszelt vagy nagyon finomra összevágott vöröshagymát. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.
A kelbimbódarabokat először lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és azonnal bő, forró olajba rakva, szép barnáspirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tetszés szerinti körettel, mártással vagy salátával tálaljuk.
0 hozzászólás