Sajtos kiflik hozzávalók:

Tészta:

25 gr. friss élesztő

35 gr. vaj

13 gr. só

10 gr. cukor

200 ml langyos tej

500 gr. liszt (és egy kevés, hogy ne legyen ragadós a tészta)

Töltelék:

3 tojás

sajt

tejföl

egy csipet só

oregánó

és körülbelül 10-15 gramm vaj

Sajtos kiflik elkészítése:

A kovászhoz még szükséges egy pohár meleg víz, kb 2 evőkanál liszt és egy csapott kiskanál cukor.

Keverd az élesztőt a cukorral (egy csapott kiskanál), amíg felenged. Add hozzá a két evőkanál lisztet és a vizet, hagyd erjedni körülbelül 10 percig, majd öntsd a keveréket az 500 g lisztre, vajra, sóra, cukorra és tejre. Robotgéppel keverd össze és lassan adj még hozzá lisztet, hogy ne legyen ragadós a tészta. Homogenizálás után ne erőltesd a keverést, mert semmi értelme, 8-10 percnél több nem szükséges.

Hagyd a tésztát egy órát kelni. Formázz kifliket. Hagyd még őket a tepsiben nőni egy kicsit, kend be tejjel és tedd a sütőbe 180 fokra, 40 percig.

Verd fel a 3 tojást, add hozzá a reszelt sajtot, tejfölt, sót és keverd össze. Töltsd meg a kifliket. Tegyél a tetejükre is egy kicsit ebből a keverékből és arra még egy kis sajtot.

Tedd sütőbe, hogy megpiruljanak kicsit.

 

A receptet Mudjahista ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc