Sajtos kiflik hozzávalók:
Tészta:
25 gr. friss élesztő
35 gr. vaj
13 gr. só
10 gr. cukor
200 ml langyos tej
500 gr. liszt (és egy kevés, hogy ne legyen ragadós a tészta)
Töltelék:
3 tojás
sajt
tejföl
egy csipet só
oregánó
és körülbelül 10-15 gramm vaj
Sajtos kiflik elkészítése:
A kovászhoz még szükséges egy pohár meleg víz, kb 2 evőkanál liszt és egy csapott kiskanál cukor.
Keverd az élesztőt a cukorral (egy csapott kiskanál), amíg felenged. Add hozzá a két evőkanál lisztet és a vizet, hagyd erjedni körülbelül 10 percig, majd öntsd a keveréket az 500 g lisztre, vajra, sóra, cukorra és tejre. Robotgéppel keverd össze és lassan adj még hozzá lisztet, hogy ne legyen ragadós a tészta. Homogenizálás után ne erőltesd a keverést, mert semmi értelme, 8-10 percnél több nem szükséges.
Hagyd a tésztát egy órát kelni. Formázz kifliket. Hagyd még őket a tepsiben nőni egy kicsit, kend be tejjel és tedd a sütőbe 180 fokra, 40 percig.
Verd fel a 3 tojást, add hozzá a reszelt sajtot, tejfölt, sót és keverd össze. Töltsd meg a kifliket. Tegyél a tetejükre is egy kicsit ebből a keverékből és arra még egy kis sajtot.
Tedd sütőbe, hogy megpiruljanak kicsit.
A receptet Mudjahista ajánlotta.
0 hozzászólás