Sajtos krémleves hozzávalók:

50 dkg alma

3 dkg vaj

1 evőkanál olaj

20 dkg vöröshagyma

20 dkg burgonya

só és bors ízlés szerint

1 liter víz

10 dkg márványsajt

Sajtos krémleves elkészítése:

Magozzuk ki az almát és vágjuk dió nagyságú darabokra.

Olvasszuk meg a vajat az olajban és pirítsuk meg benne a hagymát.

Tegyük bele a kockára vágott burgonyát, és pirítsuk közepes lángon 3-4 percig.

Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele az almakockákat és a vizet.

Forraljuk lassú tűzön 15 percig, illetve, amíg a krumpli és az alma puha.

Pépesítsük mixerben, majd adjunk hozzá 5 dkg sajtot és keverjük simára.

Visszaöntve a fazékba, melegítsük fel.

Szolgáljuk mélytányérban, és a megmaradt sajtot apróra morzsolva rászórhatjuk a tetejére vagy díszítjhetjük pirítóssal is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc