Sajtos lencsekrémleves hozzávalók:
fél kg lencse
20 dk füstölt sajt
1 dl olaj
2 fej vöröshagyma
3 dl tejszín vagy joghurt
3 evőkanál mustár
fokhagyma
só
babérlevél
Sajtos lencsekrémleves elkészítése:
Egy lábasban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előző este beáztatott lencsét, a tört fokhagymát, a babérlevelet. Vízzel felöntjük, és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük vagy turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, és forralunk rajta egyet.
Tipp: Nem kell beáztatni mindegyik fajta lencsét. A Mire figyelj a lencse vásárlásakor? cikkben többet megtudhatsz a különböző fajta lencsékről.
Kockára vágott füstölt sajttal tálaljuk.
0 hozzászólás