Sajtos makaróniszuflé hozzávalók:

200 g tészta

200 g sajt vagy túró

200 g tejföl

3-5 tojás

200 g vaj

200 g sonka

Sajtos makaróniszuflé elkészítése:

Főzzük meg a makarónit sós vízben. Hagyjuk lecsepegni és kihűlni. Kavarjuk a vajat habbá, adjuk hozzá a tojássárgákat, a tejfölt, a makarónit és a feldarabolt sonkát, majd keverjük az egészet össze.

A végén, adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjéket és keverjük össze újra.

Öntsük a keveréket egy jól kivajazott és zsemlemorzsával beszórt formába és főzzük vízfürdőben, a sütőben.

Tálalhatjuk étkezéskor, első vagy második fogásként, reszelt sajttal és tejföllel a tetején. Tálalhatjuk harmadik fogásként is, cukorral vagy cukros tejföllel (sonka nelkül).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc