Sajtos-marhahúsos rakott makaróni hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg sovány marhahús
40 dkg száraztészta (makaróni)
15 dkg paradicsompüré
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt
1 evőkanál cukor
vaj
bazsalikom
oregánó
őrölt bors
só
Sajtos-marhahúsos rakott makaróni elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt.
Keverjük a húshoz a paradicsompürét, fűszerezük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, cukorral, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára.
A tésztát főzük ki. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, s terítsük el az aljában a tészta felét, simítsuk rá a mártásos húst, majd borítsuk be a maradék tésztával.
A tetejére szórjunk bőven reszelt sajtot, s azt csepegtessük meg kevés olvasztott vajjal. Tegyük forró sütőbe, míg a teteje meg nem pirul.
Ez az étel elkészíthető maradék főtt tésztából is, sőt a húsbetét is lecserélhető pörköltmaradékra.
0 hozzászólás