Sajtos-marhahúsos rakott makaróni hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg sovány marhahús

40 dkg száraztészta (makaróni)

15 dkg paradicsompüré

4 evőkanál olaj

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

15 dkg sajt

1 evőkanál cukor

vaj

bazsalikom

oregánó

őrölt bors

Sajtos-marhahúsos rakott makaróni elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt.

Keverjük a húshoz a paradicsompürét, fűszerezük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, cukorral, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára.

A tésztát főzük ki. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, s terítsük el az aljában a tészta felét, simítsuk rá a mártásos húst, majd borítsuk be a maradék tésztával.

A tetejére szórjunk bőven reszelt sajtot, s azt csepegtessük meg kevés olvasztott vajjal. Tegyük forró sütőbe, míg a teteje meg nem pirul.

Ez az étel elkészíthető maradék főtt tésztából is, sőt a húsbetét is lecserélhető pörköltmaradékra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc