Sajtos mártás (Mornay) hozzávalók:

3 dkg vaj 1 evőkanál finom liszt

3 dl tej

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

fél pohár reszelt sajt

1 kávéskanál mustár

Sajtos mártás (Mornay) elkészítése:

Egy edényben felolvasztunk 3 dkg vajat, hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, majd közepes lángon 1 percig kevergetjük, amíg aranysárga lesz és hólyagokat vet.

Apránként belekeverünk 1/3 l meleg tejet, amíg egyenletes nem lesz. Közepes tűzön főzzük, míg felforr és besűrűsödik.

Még 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Sóval, fehérborssal, 1/2 pohárnyi finomra reszelt erőteljesebb ízű sajttal és 1 kiskanál mustárral ízesítjük.

Jól elkeverjük.

A sajtos mártás illik húsokhoz vagy zöldségekhez.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc