Sajtos ponty tepsiben hozzávalók:
1 kg ponty 4
dl tejföl
10 dkg ementáli sajt
2 evőkanál liszt
2 db tojás
5 dkg margarin
4 gerezd fokhagyma
delikát ételízesítő
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál pirospaprika
2 db babérlevél
1 evőkanál bazsalikom
őrölt fehér bors
Sajtos ponty tepsiben elkészítése:
A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítővel, borssal és a finomra vágott bazsalikommal.
Az így előkészített halat margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük.
Közben a tejfölt simára keverjük a tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítővel. Hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük.
Közepesen meleg sütőbe tesszük.
Amikor a hal már majdnem megpárolódott, meghintjük reszelt sajttal és gyorsan rápirítjuk.
0 hozzászólás