Sajtos rakott burgonya hozzávalók:
1 kg burgonya
só, fehérbors
1 csomag snidling vagy újhagyma
17 dkg márványsajt
10 dkg reszelt parmezán sajt
2,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma
Sajtos rakott burgonya elkészítése:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, majd belerakunk egy sor krumplit. Megszórjuk sóval, borssal, összevágott snidlinggel, a kis kockákra vágott márványsajttal és a reszelt parmezánnal.
A rétegezést addig folytatjuk, míg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére krumpli jön. A fokhagymát összezúzzuk, a tejhez keverjük, majd a krumplira öntjük. A tálat az előmelegített sütőbe tőljuk, majd 60-75 perc alatt készre sütjük.
Önálló fogásként is kitűnő, de jól illik mellé párolt hal- vagy szárnyashús.
0 hozzászólás