Sajtos rakott palacsinta hozzávalók:
12 db sós palacsinta receptet lásd itt: Bakonyi palacsinta
Besamel
4 dkg vaj/margarin
4 dkg liszt
4 dl tej
őrölt szerecsendió
Továbbá
40 dkg hámozott paradicsom
1 kis fej hagyma
2 evőkanál+1 kiskanál olaj
1 gerezd fokhagyma
6-8 bazsalikomlevél
1 mokkáskanál szárított oregano
15 dkg sós juhsajt
15 dkg mozzarella
Sajtos rakott palacsinta elkészítése:
A besamelhez a zsiradékban sárgára pirítjuk a lisztet, a tejjel simára keverjük, sűrűsödésig főzzük, kihűtjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A paradicsomot felaprítjuk. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 2 evőkanál olajon, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot, a vágott bazsalikomot és az oreganót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 10 percig erős tűzön sűrűre főzzük.
1 kiskanál olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, 2 evőkanál besamelt simítunk az aljára. A palacsintákra 1-1 evőkanál besamelt kenünk, megszórjuk a szálasra reszelt juhsajttal, zsebkendőszerűen összehajtjuk és kissé egymásra csúsztatva lerakjuk őket a tálba.
Tetejüket bevonjuk a paradicsommártással, megszórjuk az apróra felkockázott mozzarellával és előmelegített, forró sütőben (200 fok) 25-30 percig sütjük.
0 hozzászólás