Sajtos roló hozzávalók:

25 dkg margarin

40 dkg liszt

1 dl víz

kevés ecet

1 tojássárgája

3 mokkáskanál só

A kenéshez:

1 tojás

A töltelékhez:

4 dl tej

4 kávéskanál liszt

4 db tojássárgája

20 dkg vaj

1/2 mk só

20 dkg ementáli sajt

A rolók végeihez:

10 dkg reszelt sajt

Sajtos roló elkészítése:

A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, és amikor már elválik a kezünktől, tiszta konyharuhával letakarva 10 percig pihentetjük.

Utána a tésztát lisztezett gyúródeszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy a tészta egyik oldala kb. 50 cm széles legyen. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és a vizes ruhával letörölt habtekercs formára feltekerjük úgy, hogy a csíkok fél cm szélesen fedjék egymást.

Úgy helyezzük margarinnal kikent sütőlemezre, hogy a végek alulra kerüljenek. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk a formákról.

A tekercseket kihűtjük, és csak utána töltjük meg. A töltelékhez a tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. A tűzről levéve forrón belekeverjük a tojások sárgáját, a vajat, sózzuk, és hozzáadjuk a reszelt sajthoz. Jó habosra kavarjuk. Megtöltjük a tekercseket, és végüket reszelt sajtba mártjuk.

A sajtos rolókat beteszszük a hűtőbe, hogy jól kihűljön a töltelék.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc