Sajtos roló hozzávalók:
25 dkg margarin
40 dkg liszt
1 dl víz
kevés ecet
1 tojássárgája
3 mokkáskanál só
A kenéshez:
1 tojás
A töltelékhez:
4 dl tej
4 kávéskanál liszt
4 db tojássárgája
20 dkg vaj
1/2 mk só
20 dkg ementáli sajt
A rolók végeihez:
10 dkg reszelt sajt
Sajtos roló elkészítése:
A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, és amikor már elválik a kezünktől, tiszta konyharuhával letakarva 10 percig pihentetjük.
Utána a tésztát lisztezett gyúródeszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy a tészta egyik oldala kb. 50 cm széles legyen. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és a vizes ruhával letörölt habtekercs formára feltekerjük úgy, hogy a csíkok fél cm szélesen fedjék egymást.
Úgy helyezzük margarinnal kikent sütőlemezre, hogy a végek alulra kerüljenek. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk a formákról.
A tekercseket kihűtjük, és csak utána töltjük meg. A töltelékhez a tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. A tűzről levéve forrón belekeverjük a tojások sárgáját, a vajat, sózzuk, és hozzáadjuk a reszelt sajthoz. Jó habosra kavarjuk. Megtöltjük a tekercseket, és végüket reszelt sajtba mártjuk.
A sajtos rolókat beteszszük a hűtőbe, hogy jól kihűljön a töltelék.
0 hozzászólás