Sajtos rudacskák hozzávalók:
60g olvasztott vaj
1 teáskanál szárított élesztő
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál cukor
1/2 teáskanál só
100g reszelt parmezán
180ml langyos víz
375g liszt
Sajtos rudacskák elkészítése:
Egy edényben összekeverjük a vajat, az olajat, a sót, a parmezánt és a vizet.
Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet.
Egy sima felületen 10 percig gyúrjuk a tésztát, amíg puha, rugalmas nem lesz.
Egy tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a tésztát és megforgatjuk, hogy minden része olajos legyen. Melegen hagyjuk kelni, 10 percig (én a mikróba tettem).
Időközben 200 Celsius fokra hevítjük a sütőt.
Négybe vágjuk a tésztát és aztán minden darabot több részre (attól függően milyen vastagra szeretnénk a rudacskákat).
Mindegyik darabot vékony, 20 cm hosszú rudacskákra sodorjuk (vagy amilyen hosszúra akarjátok), és egy kikent tepsibe tesszük kb. 1 cm távolságra egymástól.
20 percre betesszük az előmelegített sütőbe (remélem több türelmetek lesz, és szebbek lesznek a ti rudacskáitok).
Nekem 16 db jött ki.
Hagyjuk lehűlni.
A receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás