Sajtos rudacskák hozzávalók:

60g olvasztott vaj

1 teáskanál szárított élesztő

2 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál cukor

1/2 teáskanál só

100g reszelt parmezán

180ml langyos víz

375g liszt

Sajtos rudacskák elkészítése:

Egy edényben összekeverjük a vajat, az olajat, a sót, a parmezánt és a vizet.

Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet.

Egy sima felületen 10 percig gyúrjuk a tésztát, amíg puha, rugalmas nem lesz.

Egy tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a tésztát és megforgatjuk, hogy minden része olajos legyen. Melegen hagyjuk kelni, 10 percig (én a mikróba tettem).

Időközben 200 Celsius fokra hevítjük a sütőt.

Négybe vágjuk a tésztát és aztán minden darabot több részre (attól függően milyen vastagra szeretnénk a rudacskákat).

Mindegyik darabot vékony, 20 cm hosszú rudacskákra sodorjuk (vagy amilyen hosszúra akarjátok), és egy kikent tepsibe tesszük kb. 1 cm távolságra egymástól.

20 percre betesszük az előmelegített sütőbe (remélem több türelmetek lesz, és szebbek lesznek a ti rudacskáitok).

Nekem 16 db jött ki.

Hagyjuk lehűlni.

 

A receptet Rebella ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc