Sajtos-sonkás burgonya szuflé hozzávalók:

75 dkg héjában főtt burgonya

20 dkg füstölt sajt

20 dkg főtt tarja

2 dkg liszt

2 dkg vaj

2 dl tej

só, bors

szerecsendió

1 dl tejföl

2 tojás

Sajtos-sonkás burgonya szuflé elkészítése:

A meghámozott burgonyát, a sajtot és a sonkát kockákra vágjuk. A lisztet a vajon megpirítjuk, felengedjük a tejjel.

Surure fozzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.Ha kihult, hozzákeverjük a tejfölt a tojások sárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Óvatosan belekeverjük a kocázott anyagokat, majd vajjal kikent tuzálló tálba rakjuk.

Forró sütoben szép pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc