Sajtos-sonkás töltött kifli hozzávalók:

Tésztához:

15 dkg vaj

25 dkg liszt

1 tojás

1 kávéskanál só

2 kanál tejföl

Töltelékhez:

30 dkg főtt sonka

1 főtt tojássárgája

6 kanál jó sűrű tejföl vagy párolt zöldség, párolt gomba

sajt

Sajtos-sonkás töltött kifli elkészítése:

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, a sóval, tejföllel, tojással alaposan kidolgozzuk és egy óráig hűvös helyen pihenni hagyjuk.

Ezután késfoknyira kinyújtjuk, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a tölteléket elkészítve középre rakunk belőle.

Kiflikké formáljuk, megfelelő távolságra tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc