Sajtos-tejfölös gombaszósz hozzávalók:
50 deka friss gomba (vagy konzerv)
1/2 csésze tejföl
2,5 deka sajt
1 teáskanál liszt
2 evőkanál vaj
Sajtos-tejfölös gombaszósz elkészítése:
A gombát tisztítsd meg, mosd meg, majd forrázd le.
Helyezd egy szűrőbe, hogy lecsorogjon róla a víz, vágd kicsi darabokra, sózd meg, és pirítsd meg vajban. Amikor majdnem kész, adj hozzá lisztet, keverd össze, majd öntsd le tejföllel, és hagyd, amíg főni kezd.
Végül süsd meg sütőben (ízlés szerint meg lehet szórni reszelt sajttal).
Konzerv gombával is el lehet készíteni. Ebben az esetben öntsd le a levét, mosd meg, vágd fel, majd pirítsd meg a gombákat.
A következő lépések ugyanazok, mint a friss gomba esetében.
Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel vagy apróra zúzott kaporral.
0 hozzászólás