Sajtos tészta hozzávalók:

tészta

sajt

tejföl ízlés szerint

Sajtos tészta elkészítése:

35 dkg lisztből készült metélt tésztát főzzünk ki, majd fedő nélkül, lassan melegítve keverjük össze 18 dkg reszelt parmezán sajt kb. kétharmadával. A beleforgatást fakanállal, finoman végezzük.

Utána ízlés szerint sózzuk meg, a maradék sajtot arányosan elosztva szórjuk rá, és melegen tálaljuk.

Locsoljunk a tetejére kevés tejfölt is.

A sajtot közvetlenül tálalás előtt keverjük bele. A maradék tésztát sajt nélkül, hűtőszekrényben tároljuk.

Aki nem ér rá száraztésztát készíteni, kifőzés előtt kettétördelt spagettit is használhat erre a célra.

Kitűnő vegetáriánus egytálétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc