Sajtos-túrós zöldbab hozzávalók:

4 személyre:

1 kg zöldbab

10 dkg trappista sajt

15 dkg juhtúró

2 dl tejföl

4 dkg vaj

kapor vagy petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa

1 tojás sárgája

Sajtos-túrós zöldbab elkészítése:

Az előkészített babot enyhén sós vízben, a megtisztított fokhagymával főzd puhára, s szűrőben csöpögtesd le. (A fokhagymát dobd ki.)

Míg meleg, óvatosan – hogy a bab össze ne törjön – add hozzá a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt juhtúrót és a finomra vágott kaprot.

Egy kivajazott tűzálló tálba szórj kevés zsemlemorzsát, terítsd bele a babot. A tetejét locsold meg a tojás sárgájával elkevert, kissé sózott tejföllel. Morzsolj rá egy kis vajat és előmelegített forró sütőben süsd, míg a teteje meg nem pirul.

Mélyhűtött zöldbabból is jó lehet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc