Sajtos-túrós zöldbab hozzávalók:
4 személyre:
1 kg zöldbab
10 dkg trappista sajt
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl
4 dkg vaj
kapor vagy petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
1 tojás sárgája
só
Sajtos-túrós zöldbab elkészítése:
Az előkészített babot enyhén sós vízben, a megtisztított fokhagymával főzd puhára, s szűrőben csöpögtesd le. (A fokhagymát dobd ki.)
Míg meleg, óvatosan – hogy a bab össze ne törjön – add hozzá a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt juhtúrót és a finomra vágott kaprot.
Egy kivajazott tűzálló tálba szórj kevés zsemlemorzsát, terítsd bele a babot. A tetejét locsold meg a tojás sárgájával elkevert, kissé sózott tejföllel. Morzsolj rá egy kis vajat és előmelegített forró sütőben süsd, míg a teteje meg nem pirul.
Mélyhűtött zöldbabból is jó lehet.
0 hozzászólás