Sajtos zöldségszuflé hozzávalók:
1 kg szezonális zöldség
1 csésze édes tej
2 evőkanál tejföl
2 egész tojás
100 g reszelt sajt
3 evőkanál vaj
só
Sajtos zöldségszuflé elkészítése:
Válassz friss zöldségeket, mosd meg, hámozd meg őket és tedd oda főni sós vízbe. Amikor megfőttek, csorgasd le és törd jól össze őket egy villával.
Tedd a zöldségeket egy mély tálba és keverd össze fehér szósszal, amit a következő képpen készíts el: puhíts meg egy edényben két kanál vajat lassú tűzön, adj hozzá két kanál lisztet, homogenizáld és higítsd fel kicsit édes tejjel.
A mártást főzd néhány percig, hagyd hűlni kicsit és, még melegen, sózd, borsozd és sűrűsítsd két tojássárgájával, majd öntsd a zöldségekre. Homogenizáld a keveréket és tegyél bele két kanál tejfölt.
Fedd le az egészet a habbá vert tojásfehérjékkel, keverd könnyedén össze és öntsd a keveréket egy kivajazott formába. Reszelj sajtot a tetejére és pirítsd sütőben háromnegyed órán keresztül.
A szuflét tálald melegen, tejföllel vagy pikáns paradicsomszósszal.
0 hozzászólás