Sajtos zöldségszuflé hozzávalók:

1 kg szezonális zöldség

1 csésze édes tej

2 evőkanál tejföl

2 egész tojás

100 g reszelt sajt

3 evőkanál vaj

Sajtos zöldségszuflé elkészítése:

Válassz friss zöldségeket, mosd meg, hámozd meg őket és tedd oda főni sós vízbe. Amikor megfőttek, csorgasd le és törd jól össze őket egy villával.

Tedd a zöldségeket egy mély tálba és keverd össze fehér szósszal, amit a következő képpen készíts el: puhíts meg egy edényben két kanál vajat lassú tűzön, adj hozzá két kanál lisztet, homogenizáld és higítsd fel kicsit édes tejjel.

A mártást főzd néhány percig, hagyd hűlni kicsit és, még melegen, sózd, borsozd és sűrűsítsd két tojássárgájával, majd öntsd a zöldségekre. Homogenizáld a keveréket és tegyél bele két kanál tejfölt.

Fedd le az egészet a habbá vert tojásfehérjékkel, keverd könnyedén össze és öntsd a keveréket egy kivajazott formába. Reszelj sajtot a tetejére és pirítsd sütőben háromnegyed órán keresztül.

A szuflét tálald melegen, tejföllel vagy pikáns paradicsomszósszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc