Sajttal töltött paradicsom hozzávalók:

8 db paradicsom

10 dkg rokfort sajt

5 dkg vaj

2 evőkanál tejföl

1 csipet só

1 csipet őrölt bors

petrezselyem

vöröshagyma

Sajttal töltött paradicsom elkészítése:

8 db kisebb méretű kemény paradicsomot mossunk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a tetejét. A kb. egynegyednyi részt tegyük félre, a felnyitott paradicsomokból pedig karalábévájóval kotorjuk ki a magvas belső részt.

Utána 10 dkg rokfort sajtot reszeljünk le, adjunk hozzá fél diónyi apróra vágott vöröshagymát, egy kis csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, 5 dkg szobahőmérsékletű vajat, 2 evőkanál tejfölt, egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot, és villával keverjük habosra.

Végül töltsük a sajtkrémet a paradicsomok belsejébe, a levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre, és néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön.

Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét. Hidegen, pirított kenyérrel tálaljuk.

Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet juhsajttal is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc