Saláta leves füstölt oldalassal hozzávalók:

fejes saláta

2 hagyma

liszt

5 deka tejföl

4 deka zsír

2 tojás

füstölt oldalas

ecet

só ízlés szerint

Saláta leves füstölt oldalassal elkészítése:

A hagymát 3,5 liter sós vízben megfőzzük.

A fejes salátát felaprítjuk, kissé megforgatjuk a 4 deka forró zsírban, majd fél deci vízzel leöntjük. A füstölt oldalast megfőzzük 2,5 dl vízben.

Amikor a hagyma már félig megfőtt, hozzá adjuk a fejes salátát, meg az oldalast.

A tejfölt összekeverjük a tojások sárgájával és kevés liszttel és hozzá adjuk a leveshez.

Még 10 percet főzzük. A tojások fehérjéböl rántottát készítünk, amit kicsi kockákra vágva hozzáadunk a leveshez.

A levest ecettel megsavanyítjuk és még 5 percet főzzük.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc