Sardelles me rigani (oreganos szardínia) hozzávalók:
40-45 dkg friss szardínia a nagyobbacska fajtából
3 közepes paradicsom
1 dl olívaolaj
2 kanálnyi citromhéj-reszelék
1 kanálnyi oregano
2 kanálnyi petrezselyemzöld apróra vágva
2 1/2 kanálnyi citromlé
2 cikk préselt fokhagyma
Sardelles me rigani (oreganos szardínia) elkészítése:
Levágjuk a szardíniák fejét, a hátuktól kezdve, így a fejjel együtt egy finom mozdulattal a belsőségeket is kihúzzuk. Jól átmossuk és megtisztítjuk őket folyó víz alatt.
Szétnyitjuk őket, mint egy könyvet, kivesszük a gerincüket, a farkukat levágjuk ollóval és a mellrészt megtisztítjuk az esetleges szálkáktól.
Olyan tepsit keresünk, amelyikbe beleférnek így kinyitva és egymás mellé fektetve, vagy két tepsit használunk.
Minden nyitott és a szürke felével felfelé fordított halat két-két paradicsomszeletre fektetünk.
Az olajat a citromlével villával összehabarjuk, beletesszük a citromhéjreszeléket, fokhagymát, majd ezzel leöntjük az egymás mellé helyezett halakat. Megszórjuk őket petrezselyemmel, oreganóval és sütőben, erős tűzön körülbelül 8-10 percig sütjük.
Frissen, melegen tálaljuk.
0 hozzászólás