Sardelles me rigani (oreganos szardínia) hozzávalók:

40-45 dkg friss szardínia a nagyobbacska fajtából

3 közepes paradicsom

1 dl olívaolaj

2 kanálnyi citromhéj-reszelék

1 kanálnyi oregano

2 kanálnyi petrezselyemzöld apróra vágva

2 1/2 kanálnyi citromlé

2 cikk préselt fokhagyma

Sardelles me rigani (oreganos szardínia) elkészítése:

Levágjuk a szardíniák fejét, a hátuktól kezdve, így a fejjel együtt egy finom mozdulattal a belsőségeket is kihúzzuk. Jól átmossuk és megtisztítjuk őket folyó víz alatt.

Szétnyitjuk őket, mint egy könyvet, kivesszük a gerincüket, a farkukat levágjuk ollóval és a mellrészt megtisztítjuk az esetleges szálkáktól.

Olyan tepsit keresünk, amelyikbe beleférnek így kinyitva és egymás mellé fektetve, vagy két tepsit használunk.

Minden nyitott és a szürke felével felfelé fordított halat két-két paradicsomszeletre fektetünk.

Az olajat a citromlével villával összehabarjuk, beletesszük a citromhéjreszeléket, fokhagymát, majd ezzel leöntjük az egymás mellé helyezett halakat. Megszórjuk őket petrezselyemmel, oreganóval és sütőben, erős tűzön körülbelül 8-10 percig sütjük.

Frissen, melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc