Sárgaborsó leves indiai módra hozzávalók:

25 dkg sárgaborsó

5 dkg gersli (árpagyöngy)

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db sárgarépa

1-2 halványító zellerszár

2 db paradicsom

2 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)

1 kávéskanál őrölt kömény

1 kávéskanál őrölt koriander

1/2 kávéskanál curry

só (természetes, nem finomított)

csipet bors

Sárgaborsó leves indiai módra elkészítése:

Előkészítés:
– a sárgaborsót előző nap mossuk meg és áztassuk be (felhasználásig tartsuk hűtőben)

1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát és a paradicsomot kockázzuk, a sárgarépát, a fokhagymát és a zellerszárat karikázzuk fel

2. az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát (pici sóval könnyebben kiengedi a levét és az ízét)

3. tegyük a hagymára a köményt, a koriandert, curryt és a borsot (nagyon kellemes ízt kap az olajon pirítástól a fűszer, azonban vigyázzunk, ne égessük meg)

4. tegyük a hagymára a felaprított paradicsomot, a fokhagymát és forgassuk össze

5. adjuk hozzá a többi zöldséget, a sárgaborsót és a gersli, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és (kevés) sóval ízesítsük

6. időnként megkeverve, fedő alatt főzzük addig, amíg a sárgaborsó és a gersli megpuhul (szükség esetén pótoljuk az elfőtt vizet)

 

Praktikák

– lehet használni zeller gumót is, ha épp nincs halványító zeller
– használhatunk enyhe és csípős curryt, vagy más fűszert is
– gersli nélkül is finom

 

A sárgaborsó leves receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc