Sárgaborsópüré leves gyűszűtésztával hozzávalók:
Leves
25 dkg sárgaborsó
2 liter víz
2 evőkanál étolaj
5 dkg liszt
kicsi reszelt hagyma
Gyűszű tészta
1 tojás
15 dkg liszt
1 evőkanál tej
só
2-3 dl étolaj
Sárgaborsópüré leves gyűszűtésztával elkészítése:
25 dkg sárgaborsót 2 liter vízben puhára főzök. Ha a borsó megfőtt 2 evőkanál étolajból vagy (4 dkg zsírból) 5 dkg lisztből és kevés reszelt hagymával készült zsemle színű rántással berántom utána megsózom.
A gyűszű tésztához: 1 tojás, 15 dkg liszt és 1 evőkanál tejjel kevés sóval levestésztát gyúrok. Vékonyra kisodrom és a levestésztát félben egymásra hajtom. Másfél -két cm átmérőjű lisztezett (gyűszű) szaggatóval szaggatom. 2-3 dl étolajban (20 dkg zsír) kisütöm és a leveshez tálalom.
0 hozzászólás