Sárgacseresznye befőtt hozzávalók:

1 kg sárga cseresznye

1 kg cukor

250 ml víz

egy kisebb citrom leve

Sárgacseresznye befőtt elkészítése:

Forrni tesszük a vízet és a cukrot amíg vastag szirup állaga nem lesz.

Megmossuk a cseresznyéket, eltávolítjuk a szárakat és kimagvaljuk. Amennyire lehetséges  maradjanak egyben. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne feketedjenek meg.

Mikor a szirup kész hozzáadjuk a cseresznyét a citromlével együtt.

Hagyjuk forrni, időnként hab keletkezhet. Körülbelül egy és fél, két óra múlva amikor a teteje habozni kezd azt jelenti készen van.

Tesztelni tudjuk mégpedig úgy, hogy egy pár csepp lekvárt hideg vízbe teszünk.

Ha a cseppek egyben maradnak és nem mennek szét akkor a lekvár készen van!
A meleg lekvárt tiszta befőttes üvegekbe tesszük amit sütőben vagy forró vízben sterilizáltunk.

A receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc