Sárgadinnyedzsem hozzávalók:

sárgadinnye

méz

vaníliarúd

citromlé

agar agar

Sárgadinnyedzsem elkészítése:

A kívánt mennyiségű sárgadinnyét mosás után tisztítsuk meg a magjától és a héjától, majd kisebb kockákra vágva helyezzük egy ismert űrtartalmú zománcozott lábasba.

Tegyünk bele fél vaníliarudat, majd teljes lángon állandóan kevergetve főzzük kb. 10 percig, amíg a gyümölcs levet enged, és szétesik.

Végül adjunk hozzá literenként 4 evőkanál citromlevet, és literenként 20 dkg mézzel édesítsük.

 

Felhasználható különböző sütemények készítéséhez is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc