Sárgarépa krémleves hozzávalók:

80 dkg sárgarépa

1 fej zellergumó

1 szelet vaj

1 kevés liszt (finom)

1 liter csontlé

só ízlés szerint

babérlevél ízlés szerint

petrezselyemzöld ízlés szerint

negyed fej vöröshagyma

1 dl tejszín

1 db tojás sárgája

Sárgarépa krémleves elkészítése:

Nyolcvan dkg tisztított sárgarépát és 1 fej zellert kockára vágunk és vajban állandó keverés mellett kb. 10 percig pároljuk.

Meghintjük kevés liszttel és felengedjük 1 liter vízzel vagy csontlével.

Ízesítjük sóval, babérlevéllel, finomra vágott petrezselyemmel, 1/4 fej vöröshagymával.

Mikor a zöldség megpuhult, akkor leszűrjük és áttörjük. 1 dl tejszint 1 tojássárgájával a leveshez adunk és óvatosan átforraljuk.

Pirított zsemlekockával, csészében tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc