Sárgarépa krémleves hozzávalók:
80 dkg sárgarépa
1 fej zellergumó
1 szelet vaj
1 kevés liszt (finom)
1 liter csontlé
só ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
petrezselyemzöld ízlés szerint
negyed fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1 db tojás sárgája
Sárgarépa krémleves elkészítése:
Nyolcvan dkg tisztított sárgarépát és 1 fej zellert kockára vágunk és vajban állandó keverés mellett kb. 10 percig pároljuk.
Meghintjük kevés liszttel és felengedjük 1 liter vízzel vagy csontlével.
Ízesítjük sóval, babérlevéllel, finomra vágott petrezselyemmel, 1/4 fej vöröshagymával.
Mikor a zöldség megpuhult, akkor leszűrjük és áttörjük. 1 dl tejszint 1 tojássárgájával a leveshez adunk és óvatosan átforraljuk.
Pirított zsemlekockával, csészében tálaljuk.
0 hozzászólás