Sárgarépafasírt hozzávalók:

700 g sárgarépa

2 evőkanál búzadara

½ csésze tej

2 evőkanál vaj

1 db tojás

2 evőkanál zsemlemorzsa

3 evőkanál olaj

Sárgarépafasírt elkészítése:

A sárgarépát zöldségreszelővel lereszeljük, majd a tejjel és a vajjal megfőzzük. Amikor megpuhult, folyamatos keverés mellett rászórjuk a búzadarát, és addig főzzük, míg jól összeáll.

Amikor kihűlt, hozzáadjuk a felvert tojást és a sót, majd fasírtokat formálunk belőle.

Ezután zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc