Sárgarépás piláf hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg pulyka apróhús
40 dkg sárgarépa
25 dkg rizs
4 dkg mazsola
3 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
petrezselyem
só
Sárgarépás piláf elkészítése:
A megmosott apróhúst az olaj felén pirítsd fehérre és sózd meg. Az olaj másik felén fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd hozzá a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, s néhány percig együtt pirítsd ezeket.
A húshoz add hozzá a répát, a megmosott mazsolát, az apróra vágott petrezselymet és a megmosott rizst.
Önts rá a – rizs térfogatának 2-2,5-szerese mennyiségű – sós forróvizet, s fedő alatt lassú tűzön párold puhára. (Közben néhányszor lazán forgasd is át.)
Elkészíthető bármilyen baromfihússal, vagy sovány sertéssel, esetleg hús és szója fele-fele arányú keverékével is.
0 hozzászólás