Sárgarépás piláf hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg pulyka apróhús

40 dkg sárgarépa

25 dkg rizs

4 dkg mazsola

3 fej vöröshagyma

4 evőkanál olaj

petrezselyem

Sárgarépás piláf elkészítése:

A megmosott apróhúst az olaj felén pirítsd fehérre és sózd meg. Az olaj másik felén fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd hozzá a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, s néhány percig együtt pirítsd ezeket.

A húshoz add hozzá a répát, a megmosott mazsolát, az apróra vágott petrezselymet és a megmosott rizst.

Önts rá a – rizs térfogatának 2-2,5-szerese mennyiségű – sós forróvizet, s fedő alatt lassú tűzön párold puhára. (Közben néhányszor lazán forgasd is át.)

Elkészíthető bármilyen baromfihússal, vagy sovány sertéssel, esetleg hús és szója fele-fele arányú keverékével is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc