Sárgarépás rizzsel töltött paprika hozzávalók:
12 darab, nem túl nagy paprika
1 csésze rizs
1 lereszelt sárgarépa
3 hagyma
3 kanál olaj
1 kanál apróra vágott petrezselyemzöld és kapor
75 dkg paradicsom
liszt
só
bors
Sárgarépás rizzsel töltött paprika elkészítése:
A felvágott hagymákat két kanál olajban puhára pároljuk, hozzáadjuk a megmosott rizst és aranysárgára pirítjuk.
Öntünk hozzá egy kevés vizet és addig hagyjuk a tűzön amíg a rizs elkezd dagadni. Ezután levesszük, és hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a sót, a borsot, illetve a zöld fűszereket.
Megmossuk és megtisztítjuk a paprikákat a csutkától és a magvaktól, majd megtöltjük az elkészített rizzsel.
Edénybe helyezzük, és ráöntjük az apróra vágott hagymából, egy kanál olajból és 75 dkg megfőtt és átszűrt paradicsom levéből készített szószt.
Ezt összekeverjük sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és kaporral.
Kis lángon addig főzzük vagy sütjük amig készen nem lesz és a szósz összeesik.
0 hozzászólás