Saslik ínyenc módra hozzávalók:

20 dkg borjúcomb

20 dkg bélszín

20 dkg borjúmáj

20 dkg kicsontozott sertéskaraj

10 dkg szeletelt szalonna

1/2 teáskanál bors

2 evőkanál olaj

1/2 teáskanál só

Saslik ínyenc módra elkészítése:

A borsot összekeverjük az olajjal, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

A nyársakat a rostélyra helyezzük, és a parázstól mintegy 7 cm-re, lassan forgatva megsütjük. Ugyanezt az elektromos grillsütőben is elkészíthetjük. A kész húsnak belül még enyhén rózsaszínünek kell lennie.

A húst sütés után sózzuk, s előmelegített tányérokon tálaljuk.

Köretként adhatunk hozzá hasábburgonyát, vegyes salátát, grillezett paradicsomot vagy egészben sült burgonyát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc