Saslik ínyenc módra hozzávalók:
20 dkg borjúcomb
20 dkg bélszín
20 dkg borjúmáj
20 dkg kicsontozott sertéskaraj
10 dkg szeletelt szalonna
1/2 teáskanál bors
2 evőkanál olaj
1/2 teáskanál só
Saslik ínyenc módra elkészítése:
A borsot összekeverjük az olajjal, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
A nyársakat a rostélyra helyezzük, és a parázstól mintegy 7 cm-re, lassan forgatva megsütjük. Ugyanezt az elektromos grillsütőben is elkészíthetjük. A kész húsnak belül még enyhén rózsaszínünek kell lennie.
A húst sütés után sózzuk, s előmelegített tányérokon tálaljuk.
Köretként adhatunk hozzá hasábburgonyát, vegyes salátát, grillezett paradicsomot vagy egészben sült burgonyát.
0 hozzászólás