Saslik nyárson sütve hozzávalók:
60 dkg báránycomb
4 kemény paradicsom
8 vastag uborkakarika
8 csemegehagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt kakukkfű
1 késhegynyi fokhagymás só
1 mokkáskanál pirospaprika
só
Saslik nyárson sütve elkészítése:
A bárány- vagy fiatal birkahúst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és a megmosott paradicsomot félbevágjuk. Az uborkát felkarikázzuk.
Az előkészített alapanyagokat váltakozva nyársra húzzuk, a két végét hagymával zárjuk.
Körben megsózzuk, és a fűszerekkel elkevert olajjal megkenjük.
Parázs fölött, a nyársakat állandóan forgatva, színesre sütjük.
Közben még egyszer átkenjük a fűszeres olajjal.
0 hozzászólás