Saslik nyárson sütve hozzávalók:

60 dkg báránycomb

4 kemény paradicsom

8 vastag uborkakarika

8 csemegehagyma

3 evőkanál olaj

1 teáskanál őrölt kakukkfű

1 késhegynyi fokhagymás só

1 mokkáskanál pirospaprika

Saslik nyárson sütve elkészítése:

A bárány- vagy fiatal birkahúst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és a megmosott paradicsomot félbevágjuk. Az uborkát felkarikázzuk.

Az előkészített alapanyagokat váltakozva nyársra húzzuk, a két végét hagymával zárjuk.

Körben megsózzuk, és a fűszerekkel elkevert olajjal megkenjük.

Parázs fölött, a nyársakat állandóan forgatva, színesre sütjük.

Közben még egyszer átkenjük a fűszeres olajjal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc