Savanyított pacalleves hozzávalók:
70 dk g tehén gyomor
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
1 / 2 ecetes paprika
3-4 nagy gerezd fokhagyma
30 dkg tejföl
2 tojás
60-70 ml 6%-os ecet
Savanyított pacalleves elkészítése:
A gyomrot alaposan megmossuk. Ha úgy érzed, hogy szaga van, áztasd pár órára, akár egy napra is, kevés ecetes vízbe.
Közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul; ez körülbelül 2 óra.
Kivesszük a vízből és 5 centiméter hosszú, valamint 1 centiméter széles csíkokra vágjuk.
Tisztítsuk meg a zöldségeket és tegyük oda főni a pacallal. Ízlés szerint sózzuk.
A fokhagymából és kevés levesléből, fokhagymakrémet készítünk.
Miután a zöldségek megfőttek, kivesszük őket a vízből és helyébe tesszük a kockákra feldarabolt ecetes paprikát. Még 5-10 percig főzzük. Hozzáadjuk a fokhagymát.
A tejfölt jól kikeverjük a 2 felvert tojással. Levesszük a tűzről és folyamatos keverés közben, öntjük a levesbe, nehogy összecsomósodjon.
A pacallevest forrón tálaljuk, egy kevés apróra vágott petrezselyemzölddel és a forró ecetes paprikával. Az asztalra tehetünk tejfölt, fokhagymakrémet, valamint ecetet, hogy elérjük a kívánt íz hatást.
0 hozzászólás