Savanyított paprika káposztával töltve hozzávalók:

paprika

káposzta

sárgarépa

kakukkfű

oregánó

bazsalikom

mustármag

kapor szára

bors

babérlevél

Savanyított paprika káposztával töltve elkészítése:

A mennyiségeket szemre és ízlés szerint válaszd ki.

A káposzta ízesítéséhez használj kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot és pár darab kapor szárat, a száraz fajtából.

Keményítőként használd a mustármagokat.

Mosd meg és magvald ki a paprikákat, majd egy kiskanál segítségével távolítsd el az ereket.

A káposztát vágd fel kisebb darabokra. Használhatsz konyhai robotot is.

Reszeld bele a sárgarépát és keverd össze a kezeddel.

Hagyd pihenni 2 órát, hogy engedje ki a levét.

Szórj pár szem mustármagot a paprikákba.

Óvatosan töltsd meg őket a káposztával.

Tedd a paprikákat befőttes üvegekbe és öntsd fel sóoldattal. A sóoldatnál 1 evőkanál sót használj 1 liter vízhez.

Mindegyik üvegbe tegyél végül 1 babérlevelet és egy kis borsot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc