Savanyú bárányhúsleves hozzávalók:

bárányfej

mellső lábak és borda

1 répa

egy petrezselyemgyökér

háromnegyed liter korpacibere

zöldfűszerek

zöldhagyma

2 evőkanál rizs

2 l víz

Savanyú bárányhúsleves elkészítése:

Sós vízben megfőzzük a húst. Szűrőkanállal leszedjük a habját és tovább főzzük, amíg már nem habzik. Ekkor hozzáadjuk a szárával együtt apróra vagdalt zöldhagymát, a rizst, a lereszelt répát és petrezselyemgyökeret, és tovább főzzük. A korpaciberét külön felfőzzük, majd a levesbe öntjük. Végül egy tojás sárgájával elkevert tejföllel habarjuk be.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc