Savanyú húsgombóc leves hozzávalók:

1 marhacsont

2 liter víz

1 liter korpacibere

1 fej hagyma

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

½ fél zellergumó

½ kg sovány hús

2 kanál rizs

1 tojás

só, bors

2 paradicsom

petrezselyem

tejföl

Savanyú húsgombóc leves elkészítése:

Egy velős lábszárcsontot tegyél fel főni 2 liter vízbe. Takarítsd meg a zöldségeket, mosd jól meg, majd aprítsd fel őket. Miután a csont egy fél órát főtt, add hozzá a zöldségeket.

Daráld le a húst, majd tedd bele a félig megfőtt rizst, a felaprított vagy lereszelt hagymát, a tojást, a sót és a petrezselymet. Keverd jól össze és készíts apró gombócokat belőle.

Miután kivetted a levesből a csontot, tedd bele a gombócokat. Savanyítsd a levest a külön elkészített korpaciberével, ízesítsd egy tojássárgájával összekevert tejföllel.

Fűszerezd ízlés szerint, majd fedd le az edényt.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc