Savanyú húsgombóc leves hozzávalók:
1 marhacsont
2 liter víz
1 liter korpacibere
1 fej hagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
½ fél zellergumó
½ kg sovány hús
2 kanál rizs
1 tojás
só, bors
petrezselyem
tejföl
Savanyú húsgombóc leves elkészítése:
Egy velős lábszárcsontot tegyél fel főni 2 liter vízbe. Takarítsd meg a zöldségeket, mosd jól meg, majd aprítsd fel őket. Miután a csont egy fél órát főtt, add hozzá a zöldségeket.
Daráld le a húst, majd tedd bele a félig megfőtt rizst, a felaprított vagy lereszelt hagymát, a tojást, a sót és a petrezselymet. Keverd jól össze és készíts apró gombócokat belőle.
Miután kivetted a levesből a csontot, tedd bele a gombócokat. Savanyítsd a levest a külön elkészített korpaciberével, ízesítsd egy tojássárgájával összekevert tejföllel.
Fűszerezd ízlés szerint, majd fedd le az edényt.
0 hozzászólás