Savanyú káposztás és rizses felfújt hozzávalók:

1 fej savanyú káposzta
2 kis csésze rizs
2 kanál zsír
5 dkg vaj
15 dkg tejföl
1 késhegyni bors
2 kanál zsemlemorzsa

Savanyú káposztás és rizses felfújt elkészítése:

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, megmossuk, jól leszűrjük és félig megpároljuk.

A rizst külön megfőzzük és leöblítjük.

Egy formát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, bele helyezünk egy réteg káposztát, egy réteg riszt és egy kevés borsot.

A rétegek közé zsemlemorzsát szórunk.

Tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük a vaj maradék részét.

Sütőben megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc