Savanyú káposztás felfújt rizzsel és borral hozzávalók:

1 ½ kg savanyú káposzta
20 dkg rizs
15 dkg zsír
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg hagyma
1 pohár bor
paradicsomszósz
fűszerek

Savanyú káposztás felfújt rizzsel és borral elkészítése:

A savanyú káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, megmossuk és jól lecsorgatjuk.

Félig megpároljuk és a végén hozzáadjuk a pohár bort.

A felvágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a rizst, a paradicsomszószt és egy csésze vizet, majd fűszerezzük.

Egy serpenyőt kizsírozunk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, teszünk bele egy réteg savanyú káposztát, majd egy réteg rizst (a tetejére pedig megint káposztát).

30 percig sütőben sütjük.

Tejföllel és puliszkával is tálalhatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc