Savanyú korpacibereleves bárányhússal hozzávalók:

750 g bárányhús

2 l víz

1 l korpacibere

1 fej hagyma

1 répa

egy petrezselyemgyökér

1 zeller

1 evőkanál rizs

1 kiskanál apróra vágott lestyán

1 tojás

tejföl

Savanyú korpacibereleves bárányhússal elkészítése:

A húst darabokra vágjuk és addig főzzük, amíg elfő a habja. Akkor beletesszük a sót, a répát, a zellert, a hagymát és a négybe vágott petrezselyemgyökeret. Lassú tűzön, lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul. Ezután kivesszük a húsdarabokat és rászűrjük a levest. Beletesszük a megmosott rizst és a felfőzött korpaciberét és addig főzzük, amíg a rizs megdagad. Rászórjuk a lestyánt, majd a tojással, vagy néhány kanál tejföllel behabarjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc