Savanyú kukorica hozzávalók:

néhány cső tejes kukorica

ecet

só, néhány szem bors

2-3 szem szegfűszeg

néhány tárkonylevél

Savanyú kukorica elkészítése:

Lefejtjük a szemeket néhány kukoricacsőről, és fövő vízbe tesszük.

Kevés főzés után lecsöpögtetjük, majd hideg vízbe tesszük.

Egy edényben felfőzzük az ecetet, beletesszük a sót, borsot, szegfűszeget, és a tárkonyleveleket.

A kukoricaszemeket befőttesüvegbe tesszük, ráöntjük a fűszeres ecetet és papírral lekötjük. Hűtőben tartjuk.

Egy hónap múlva a savanyúság már használható.

Helyettesíthetjük vele a capribogyót.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc