Savanyú labodaleves zöldhagymával hozzávalók:

3-4 köteg labodalevél

2-3 köteg zöldhagyma

fél liter korpacibere

petrezselyem- és leostyánlevél

egy kis csésze rizs

egy tojás

fél pohár tejföl

Savanyú labodaleves zöldhagymával elkészítése:

A leveshez megmossuk a labodaleveleket és vékony csíkokra vágjuk. A zöldhagymát is megtisztítjuk és szárával együtt apróra vágjuk. A labodát és a hagymát főni tesszük egy liter vízbe, hozzáadjuk az átmosott rizset is, majd megsózzuk. Amikor a rizs megfőtt, hozzáadjuk a külön felforralt korpaciberét is, aztán a levesbe szórjuk az apróra vágott petrezselyem- és leostyánlevelet. Hagyjuk még egy keveset főni. Miután elhűlt, hozzáadjuk a tejföllel felvert tojást.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc