Savanyú labodaleves zöldhagymával hozzávalók:
3-4 köteg labodalevél
2-3 köteg zöldhagyma
fél liter korpacibere
petrezselyem- és leostyánlevél
egy kis csésze rizs
só
egy tojás
fél pohár tejföl
Savanyú labodaleves zöldhagymával elkészítése:
A leveshez megmossuk a labodaleveleket és vékony csíkokra vágjuk. A zöldhagymát is megtisztítjuk és szárával együtt apróra vágjuk. A labodát és a hagymát főni tesszük egy liter vízbe, hozzáadjuk az átmosott rizset is, majd megsózzuk. Amikor a rizs megfőtt, hozzáadjuk a külön felforralt korpaciberét is, aztán a levesbe szórjuk az apróra vágott petrezselyem- és leostyánlevelet. Hagyjuk még egy keveset főni. Miután elhűlt, hozzáadjuk a tejföllel felvert tojást.
0 hozzászólás