Savanyú sertés pacalleves hozzávalók:

2 kg gyomor

1 kg sertéscsont

Leveszöldség

1 fej vöröshagyma

2 tojássárgája

2 evőkanál ecet

Savanyú sertés pacalleves elkészítése:

A pacalt többszörösen megmossuk hideg vízben, egy éles pengéjű késsel jól megtisztítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk és bő vízbe főni tesszük.

A sertés csontokkal vagy egy darab marhacsonttal együtt, pár órán keresztül főzzük úgy, hogy az edényt nem fedjük le.

A forrástól számított egy óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a ketté vágott hagymát.

Amikor a pacal megpuhult, kivesszük a levesből, szeletekre vágjuk, majd tányérra helyezzük és a ráöntjük a levet, amelyben főtt.

A savanyú sertés pacallevest ízlés szerint sózzuk, illetve ecettel savanyítjuk, és tojássárgájával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc