Savanyú sertés pacalleves hozzávalók:
2 kg gyomor
1 kg sertéscsont
Leveszöldség
1 fej vöröshagyma
2 tojássárgája
2 evőkanál ecet
só
Savanyú sertés pacalleves elkészítése:
A pacalt többszörösen megmossuk hideg vízben, egy éles pengéjű késsel jól megtisztítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk és bő vízbe főni tesszük.
A sertés csontokkal vagy egy darab marhacsonttal együtt, pár órán keresztül főzzük úgy, hogy az edényt nem fedjük le.
A forrástól számított egy óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a ketté vágott hagymát.
Amikor a pacal megpuhult, kivesszük a levesből, szeletekre vágjuk, majd tányérra helyezzük és a ráöntjük a levet, amelyben főtt.
A savanyú sertés pacallevest ízlés szerint sózzuk, illetve ecettel savanyítjuk, és tojássárgájával tálaljuk.
0 hozzászólás