Savanyú szív hozzávalók:
1 kg sertésszív
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
1 nagy fej hagyma
2 evőkanál mustár
só, bors
babérlevél
kevés olaj vagy zsír
Savanyú szív elkészítése:
A szívet alaposan megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk.
A hagymát apróra felkockázzuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd beleszórjuk a szívet és együtt átforrósítjuk.
Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük és addig főzzük, amíg megpuhul (kuktában kb. 3/4 óra).
Ezután a tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük és beletesszük a mustárt (ezzel már nem szabad sokáig együtt főzni, mert elveszti pikáns ízét).
Párolt rizs köret illik leginkább hozzá.
0 hozzászólás