Savanyú szív hozzávalók:

1 kg sertésszív

1 pohár tejföl

2 evőkanál liszt

1 nagy fej hagyma

2 evőkanál mustár

só, bors

babérlevél

kevés olaj vagy zsír

Savanyú szív elkészítése:

A szívet alaposan megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk.

A hagymát apróra felkockázzuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd beleszórjuk a szívet és együtt átforrósítjuk.

Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük és addig főzzük, amíg megpuhul (kuktában kb. 3/4 óra).

Ezután a tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük és beletesszük a mustárt (ezzel már nem szabad sokáig együtt főzni, mert elveszti pikáns ízét).

Párolt rizs köret illik leginkább hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc