Savanyú tyúkleves hozzávalók:
egy fél tyúk
5 dl savanyított káposzta leve
10 dkg vaj
1 csomag vegyes leveszöldség
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 tojássárgája
1 evőkanál liszt
só
Savanyú tyúkleves elkészítése:
A tyúkot kisebb darabokra vágjuk és a megtisztított hasábokra szeletelt leveszöldséggel együtt forró vajban megforgatjuk.
Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük az egészben hagyott hagymát, megsózzuk, s puhára pároljuk. (Ha a levét közben elfőné, meleg vízzel pótoljuk).
Amikor a hús megpuhult, zsírjában sütjük, liszttel megszórjuk, felöntjük a káposztalével és hét deci vízzel, majd felforraljuk.
A tojás sárgáját tejföllel simára keverjük, közben állandóan kavargatva a forró levesbe öntjük, de már nem főzzük tovább.
A főtt tyúkhúst a levesben hagyva, vagy külön, reszelt tormával kínáljuk fogyasztásra.
0 hozzászólás