Savanyú tyúkleves hozzávalók:

egy fél tyúk

5 dl savanyított káposzta leve

10 dkg vaj

1 csomag vegyes leveszöldség

1 kis fej vöröshagyma

1 dl tejföl

1 tojássárgája

1 evőkanál liszt

Savanyú tyúkleves elkészítése:

A tyúkot kisebb darabokra vágjuk és a megtisztított hasábokra szeletelt leveszöldséggel együtt forró vajban megforgatjuk.

Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük az egészben hagyott hagymát, megsózzuk, s puhára pároljuk. (Ha a levét közben elfőné, meleg vízzel pótoljuk).

Amikor a hús megpuhult, zsírjában sütjük, liszttel megszórjuk, felöntjük a káposztalével és hét deci vízzel, majd felforraljuk.

A tojás sárgáját tejföllel simára keverjük, közben állandóan kavargatva a forró levesbe öntjük, de már nem főzzük tovább.

A főtt tyúkhúst a levesben hagyva, vagy külön, reszelt tormával kínáljuk fogyasztásra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc