Serpenyős lazac lencsesalátával hozzávalók:
Lazachoz:
4 kis lazacfilé (egyenként 150g-osak), bőrrel
frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
extraszűz olívaolaj szórófejes üvegben
Lencsesalátához
400g lencsekonzerv, lecsorgatva és leöblítve
1 fürt (kb. 250g) koktélparadicsom, negyedelve
1 fürtös uborka, aprítva
kisebb ½ lila hagyma, finomra aprítva
1 ½ evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál friss kakukkfűlevél
1 teáskanál reszelt citromhéj
citromgerezdek
a tálaláshoz zöldsaláta extraszűz olívaolajos és ecetes öntettel
Serpenyős lazac lencsesalátával elkészítése:
A saláta elkészítéséhez: egy tálban összekeverjük a lencsét, a paradicsomot, az uborkát és a hagymát. Egy kis tálban alaposan összedolgozzuk az olajat, az ecetet, a citromlevet, a kakukkfüvet és a citromhéjat. A lencsesalátát csak közvetlenül tálalás előtt forgatjuk össze az öntettel.
A lazacot fekete borssal ízesítjük, és mindkét oldalát lefújjuk az olívaolajjal. Felhevítünk egy nagy serpenyőt, és a halszeleteket – először bőrükkel lefelé – oldalanként 3 percig, illetve az ízlésünknek megfelelő ideig sütjük.
A lencsesalátát tányérokra merjük, és minden tányérra egy szelet lazacot teszünk. Citromgerezdekkel díszítjük, zöldsalátát kínálunk hozzá.
0 hozzászólás