Serpenyős lazac lencsesalátával hozzávalók:

Lazachoz:

4 kis lazacfilé (egyenként 150g-osak), bőrrel

frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

extraszűz olívaolaj szórófejes üvegben

 

Lencsesalátához

400g lencsekonzerv, lecsorgatva és leöblítve

1 fürt (kb. 250g) koktélparadicsom, negyedelve

1 fürtös uborka, aprítva

kisebb ½ lila hagyma, finomra aprítva

1 ½ evőkanál extraszűz olívaolaj

1 evőkanál fehérborecet

1 teáskanál friss kakukkfűlevél

1 teáskanál reszelt citromhéj

citromgerezdek

a tálaláshoz zöldsaláta extraszűz olívaolajos és ecetes öntettel

Serpenyős lazac lencsesalátával elkészítése:

A saláta elkészítéséhez: egy tálban összekeverjük a lencsét, a paradicsomot, az uborkát és a hagymát. Egy kis tálban alaposan összedolgozzuk az olajat, az ecetet, a citromlevet, a kakukkfüvet és a citromhéjat. A lencsesalátát csak közvetlenül tálalás előtt forgatjuk össze az öntettel.

A lazacot fekete borssal ízesítjük, és mindkét oldalát lefújjuk az olívaolajjal. Felhevítünk egy nagy serpenyőt, és a halszeleteket – először bőrükkel lefelé – oldalanként 3 percig, illetve az ízlésünknek megfelelő ideig sütjük.

A lencsesalátát tányérokra merjük, és minden tányérra egy szelet lazacot teszünk. Citromgerezdekkel díszítjük, zöldsalátát kínálunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc