Sertés csülök burgonya salátával hozzávalók:

4 sertés csülök

4 sárgarépa

4 fej hagyma

1 üveg sör

só, bors

fokhagyma

kömény

Burgonya saláta

1,5 kg burgonya

6 fej apróra vágott hagyma

7-8 apró kockákra vágott savanyú uborka

só, bors

ecet

Szósz

1 tojásból készült majonéz

35 dkg joghurt

1-2 teáskanálnyi mustár

Sertés csülök burgonya salátával elkészítése:

Összekeverjük a sót, borsot, fokhagymát, köményt és bedörszöljük a húst ezzel a keverékkel.

Bemelegítjük a sütőt kb 220 fokra. A csülköket egy tepsibe helyezzük. Mindegyikhez illeszthetünk egy ketté vágott sárgarépát és egy négybe vágott hagymát (díszítésképpen). Kb 20 percig hagyjuk a sütőt 220 fokon, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 180-190 fokra. Időnként meg kell locsolnunk a húst a tepsiben keletkezett zsírral.

Sülés közben leöntjük a húst egy üveg sörrel. A csülkök akkor vannak készen, amikor a hús megpuhult és könnyen leválik a csontról.

E két óra alatt, amíg a hús sül, elkészítjük a a krumpli salátát. Felszeleteljük a krumplit és rétegenként egy lábasba helyezzük. Megszórjuk sóval és borssal, majd egy maroknyi hagymával és savanyú uborkával. Ízlés szerint meglocsoljuk ecettel. Ez alapján folytatjuk a rétegeket addig amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére szórunk egy utolsó apróra vágott vöröshagymát és petrezselyemzöldet.

Összekeverjük a szószhoz szükséges hozzávalókat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A szószt a burgonyára öntjük és melegen fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc