Sertés csülök burgonya salátával hozzávalók:
4 sertés csülök
4 sárgarépa
4 fej hagyma
1 üveg sör
só, bors
fokhagyma
kömény
Burgonya saláta
1,5 kg burgonya
6 fej apróra vágott hagyma
7-8 apró kockákra vágott savanyú uborka
só, bors
ecet
Szósz
1 tojásból készült majonéz
35 dkg joghurt
1-2 teáskanálnyi mustár
Sertés csülök burgonya salátával elkészítése:
Összekeverjük a sót, borsot, fokhagymát, köményt és bedörszöljük a húst ezzel a keverékkel.
Bemelegítjük a sütőt kb 220 fokra. A csülköket egy tepsibe helyezzük. Mindegyikhez illeszthetünk egy ketté vágott sárgarépát és egy négybe vágott hagymát (díszítésképpen). Kb 20 percig hagyjuk a sütőt 220 fokon, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 180-190 fokra. Időnként meg kell locsolnunk a húst a tepsiben keletkezett zsírral.
Sülés közben leöntjük a húst egy üveg sörrel. A csülkök akkor vannak készen, amikor a hús megpuhult és könnyen leválik a csontról.
E két óra alatt, amíg a hús sül, elkészítjük a a krumpli salátát. Felszeleteljük a krumplit és rétegenként egy lábasba helyezzük. Megszórjuk sóval és borssal, majd egy maroknyi hagymával és savanyú uborkával. Ízlés szerint meglocsoljuk ecettel. Ez alapján folytatjuk a rétegeket addig amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére szórunk egy utolsó apróra vágott vöröshagymát és petrezselyemzöldet.
Összekeverjük a szószhoz szükséges hozzávalókat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A szószt a burgonyára öntjük és melegen fogyasztjuk.
0 hozzászólás