Sertés hús borral hozzávalók:

300 g sertés hús

3 cikk fokhagyma

1 csésze bor

1 csésze víz

olaj

liszt

bors

Sertés hús borral elkészítése:

A sertés húst felszeleteljük, kipotyoljuk és megfűszerezzük. Egy serpenyőbe forró olajat teszünk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Mikor elváltozik a szine, a fokhagymát kivesszük és eldobjuk. A húst megforgatjuk lisztben és megsütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A maradék olajhoz hozzáöntünk egy csésze vizet és felfőzzük. Hozzáadjuk a bort és a lisztet és jól megkavarjuk, hogy sima legyen. Amikor a szósz megvastagodott, hozzáadjuk a húst, ízlés szerint megfűszerezzük és kis tüzön további 5 percig főzzük.

Magában vagy körettel tálaljuk.

A sertés hús borral receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc