Sertés paprikás spenótos nokedlivel hozzávalók:
Paprikás
600 g sertéshús
1 nagy hagyma
1 paprika
2 paradicsom
4 evőkanál olaj
2 kiskanál pirospaprika
só
bors
2+1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Spenótos nokedli
200 g spenótpüré
400 g liszt
2 tojás
200 ml tej
2 evőkanál olaj
Sertés paprikás spenótos nokedlivel elkészítése:
A húst megmossuk és 3×3 centisre vágjuk. A hagymát, a paradicsomot, a paprikát kockéra vágjuk. (a paradicsomot hámozzuk is) 4 evőkanál olajban elkezdjük párolni a hagymát, ha üveges levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót és a borsot. Hozzáadunk 50 ml vizet és újból tűzre tesszük. Össze kell érjen az egész és 2-3 percet hagyjuk főni. Hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, a paprikát, jól összekeverjük, lefedjük és puhára főzzük a húst. Ha szükséges fel lehet önteni maximum 50 ml vízzel. Ha a hús megpuhult akkor 1 kanál lisztet összekeverünk 200 ml tejföllel és 100 ml vízzel. Jól kidolgozzuk hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a húshoz és 3-5 percet főzzük. Átöntjük egy magasfalú edénybe és hozzáadjuk a maradék tejfölt.
A spenótos nokedli elkészítése hasonlít a tojásos nokedli elkészítéséhez, vizet teszünk főni, egy tálba öntjük a lisztet, a közepére ütünk két tojást, hozzáadjuk a tejet és a spenótot. Összegyúruk és ha a víz fő, akkor adunk hozzá 1 kiskanál sót és egy kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát. Leszűrjűk, lecsorgatjuk és összerázzuk a 2 kanál olajjal.
Egymás mellett tálaljuk ezt a két finom ételt.
A sertés paprikás spenótos nokedlivel receptet Irénke ajánlotta.
0 hozzászólás