Sertés paprikás spenótos nokedlivel hozzávalók:

Paprikás

600 g sertéshús

1 nagy hagyma

1 paprika

2 paradicsom

4 evőkanál olaj

2 kiskanál pirospaprika

bors

2+1 dl tejföl

1 evőkanál liszt

Spenótos nokedli

200 g spenótpüré

400 g liszt

2 tojás

200 ml tej

2 evőkanál olaj

Sertés paprikás spenótos nokedlivel elkészítése:

A húst megmossuk és 3×3 centisre vágjuk. A hagymát, a paradicsomot, a paprikát kockéra vágjuk. (a paradicsomot hámozzuk is) 4 evőkanál olajban elkezdjük párolni a hagymát, ha üveges levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót és a borsot. Hozzáadunk 50 ml vizet és újból tűzre tesszük. Össze kell érjen az egész és 2-3 percet hagyjuk főni. Hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, a paprikát, jól összekeverjük, lefedjük és puhára főzzük a húst. Ha szükséges fel lehet önteni maximum 50 ml vízzel. Ha a hús megpuhult akkor 1 kanál lisztet összekeverünk 200 ml tejföllel és 100 ml vízzel. Jól kidolgozzuk hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a húshoz és 3-5 percet főzzük. Átöntjük egy magasfalú edénybe és hozzáadjuk a maradék tejfölt.

A spenótos nokedli elkészítése hasonlít a tojásos nokedli elkészítéséhez, vizet teszünk főni, egy tálba öntjük a lisztet, a közepére ütünk két tojást, hozzáadjuk a tejet és a spenótot. Összegyúruk és ha a víz fő, akkor adunk hozzá 1 kiskanál sót és egy kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát. Leszűrjűk, lecsorgatjuk és összerázzuk a 2 kanál olajjal.

Egymás mellett tálaljuk ezt a két finom ételt.

A sertés paprikás spenótos nokedlivel receptet Irénke ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc