Sertésborda nagydobosi sütőtökkel hozzávalók:
4 szelet csontos sertésborda
só, bors
40 dkg nagydobosi sütőtök
1 vastagabb póréhagyma
1 nagy piros húsú paprika
4 evőkanál olaj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 csokor snidling
1 evőkanál szójaszósz
1 késhegynyi chili
Sertésborda nagydobosi sütőtökkel elkészítése:
A sertéshúst leöblítjük, kissé kiverjük, besózzuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és keskeny csíkokra vágjuk. A pórét és a paprikát 2 cm-es csíkokra aprítjuk. A hússzeleteket megszórjuk őrölt borssal, gyömbérrel, és 2 evőkanál felforrósított olajban, mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük.
Áttesszük a húst egy másik edénybe, lefedjük, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez adjuk a maradék olajat, rádobjuk a zöldséget és erős tűzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a vágott snidlinget, a szójaszószt és a chilit, s mérsékelt tűzön további 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Végül a sertéshúst ezzel a raguval tálaljuk.
0 hozzászólás